abonneren

Google breedbanddienst Fiber stopt in aantal steden VS

Google gaat zijn breedbanddienst Fiber voorlopig niet verder uitrollen. Het bedrijf maakt daarbij ook bekend dat 9 procent van zijn personeel dat werkzaam is voor de dienst, wordt ontslagen.

Google Fiber is een breedbanddienst over glasvezel dat in de Verenigde Staten voeten aan de grond probeert te krijgen. Het project zou aanvankelijk in meerdere steden worden uitgerold en op plekken waar internet via breedband niet eenvoudig mogelijk is.

Google stopt de verdere uitrol in tien steden in de Verenigde Staten, waaronder San Diego, Dallas en Los Angeles. Het aantal verwachte abonnees dat met de dienst zou worden binnengehaald, is tegengevallen. De dienst is al twee jaar actief, maar zo tot nu toe slechts 200.000 abonnees hebben. Google hoopte minstens 5 miljoen abonnees te kunnen werven in vijf jaar tijd. Het hoofd van Fiber - Craig Barratt - is ook opgestapt, wie hem moet opvolgen is nog niet bekend.

Europa

Google had grootse plannen met haar Fiber-dienst. Het bedrijf heeft zelfs in Europa de merknaam laten vastleggen en diverse bronnen meldde enkele jaren geleden dat het bedrijf ook hier voeten aan de grond probeerde te krijgen. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Fiber