abonneren

Google boekt meer winst tweede kwartaal

Google heeft gisteren zijn cijfers bekendgemaakt van het tweede kwartaal van 2012. En deze zijn uiterst positief. De zoekgigant heeft maar liefst 2,79 miljard winst gemaakt. Dat is 200 miljoen meer dan vorig jaar.

Het feit dat Google zo lekker draait, betekent forse winst voor de aandeelhouders. Elk aandeel is nu 8,42 dollar meer waard. 

De forse winst is het gevolg van een aantal serieuze introducties op de Google I/O. Denk aan de Nexus 7 en de mooie streamer die Google heeft geïntroduceerd. Ook de aankoop van Motorola begint eindelijk zijn vruchten af te werpen. Een aankoop die in eerste instantie voor behoorlijk wat angst onder de telefoonfabrikanten zorgde. Logisch: als een bedrijf zowel besturingssystemen als hardware kan maken, betekent dat keiharde concurrentie. Google heeft echter laten weten én merken dat het Android gewoon beschikbaar houdt voor partijen als HTC, LG en Samsung.

Het plan van Google is gewoon lekker door te groeien. En dat moet ook wel lukken gezien de populariteit van Android en online diensten als Drive. De meeste winst zit - volgens Eric Schmidt - in advertenties. 

 

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie