abonneren

Google blokkeert 188 miljoen virussen op 1 dag

Hoewel de hoeveelheid spam de afgelopen kwartalen is gedaald, nam het aantal virusmails juist explosief toe volgens Google. Met in de maand augustus een record van 188 miljoen virussen op 1 dag!Het aantal besmette e-mails steeg met 241% ten opzichte van juli.
Spam nam juist af de laatste maanden wat vermoedelijk mede mogelijk werd gemaakt door het oprollen van een bekend botnet eind augustus dat verantwoordelijk was voor 11% van alle spam.

Er wordt rekening gehouden met een stijging van het aantal spamberichten in het vierde kwartaal, aangezien de in augustus gemaakte bots dan worden ingezet.

Op het gebied van virusmails is nog een nieuwe tactiek te signaleren waarbij eerder verstuurde e-mails van de hardeschijf van de besmette computer worden gerecycled. Dit maakt het lastiger te detecteren aangezien de inhoud voor de ontvanger bekend is.

[Via Security.nl]

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord