Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Google: "Bing steelt onze zoekresultaten"

Google heeft Microsoft ervan beschuldigd zoekresultaten van de Google-zoekmachine te 'stelen' om deze te gebruiken in de eigen Bing-zoekmachine.
De zoekgigant zou al sinds mei 2010 het vermoeden hebben dat Microsoft niet netjes speelde; te veel zoekresultaten in Bing leken op die van Google, inclusief zoekresultaten voor verkeerd geschreven woorden (die door Google wel gecorrigeerd worden en door Bing niet). In oktober 2010 besloot Google om deze vreemde resultaten nader te onderzoeken.

 

Om te kunnen bewijzen dat Microsoft de zoekresultaten van Google gebruikt, heeft het Google-team gezocht naar zoektermen die op Google Search en Bing geen resultaten opleverden. Hierna markeerde Google handmatig 100 zoekpagina's voor deze zoektermen; uiteraard leverden deze zoektermen hierna wel hits in Google en geen hits in Bing op. Binnen een paar weken liet de Bing-zoekmachine echter op magische wijze zoekresultaten zien die Google had aangemaakt. Overigens werden niet alle zoekresulaten overgenomen; ongeveer 10 procent dook in Bing op.

 

Volgens Google is de kopieerpraktijk van Microsoft niet illegaal, maar is het zeker niet netjes. Google heeft besloten de onderzoeksresultaten achter de hand te houden, mocht het ooit tot een dispuut tussen beide zoekgiganten komen.

 

TechEye

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

Laatste reactie