abonneren

Google biedt mogelijkheid tot verwijderen gegevens

Google heeft een nieuwe mogelijkheid geïntroduceerd voor Europese inwoners om persoonlijke data uit de zoekresultaten te laten verwijderen.

Het Europese Hof oordeelde al eerder dat de zoekmachine gegevens moet verwijderen die de privacy schenden van Europese inwoners. Het gaat daarbij voornamelijk om gegevens die niet meer relevant zijn.

Vanaf vandaag heeft Google een formulier online gezet die het verwijderen van persoonlijke gegevens moet vereenvoudigen. In het formulier staat wel dat Google zelf controleert of de betreffende gegevens zijn verouderd. Of de gegevens dan ook daadwerkelijk worden verwijderd, is aan Google zelf.

Google zegt: "Bij het implementeren van deze uitspraak evalueren we elk afzonderlijke verzoek en proberen we de privacyrechten van de individu in evenwicht te brengen met het recht van het publiek om op de hoogte te zijn van bepaalde informatie en deze te distribueren."

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord