abonneren

Google Analytics: Traceer browsergebruik

Net als dat je kunt nagaan hoeveel bezoekers een mobiel besturingssyteem gebruiken, kun je nagaan welke percentages er bij de verschillende browsers horen. Als je weet dat een site vaak met bijvoorbeeld Firefox wordt bekeken, is het belangrijk om extra goed te letten op de weergave in deze browser.

Ook komt het voor dat het bouncepercentage hoger is in een bepaalde browser. Als dat zo is, noopt dat tot actie. Ook hier werk je weer met Nieuw aangepast segment. Geef een naam (bijvoorbeeld Firefox) en kies bij de groene uitklapknop voor Browser. In het veld na Met, tik je Firefox. Doe hetzelfde voor Chrome, Internet Explorer en Safari. Voortaan vind je de percentages voor deze browsers door de betreffende segmenten aan te vinken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Internet

Tags: Analytics

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord