abonneren

Google Analytics: Mobiele besturingssystemen

Onder mobiel verkeer verstaat Google bezoekers die een mobiele telefoon of een tablet gebruiken. Voor een website is het nuttig daar wat meer over te weten. Zijn het vooral iPhones of juist veel iPads? En wat is het aandeel Android?

Om dit te achterhalen, kun je via Geavanceerde segmenten (zie vorige tip) een Nieuw aangepast segment aanmaken. Dit segment geef je een naam, bijvoorbeeld iPhone. Daarna klik je op de groene knop achter Opnemen. In het uitklapmenu kies je voor Besturingssysteem. In het lege veld achter Met kies je voor iPhone. Klik op Voorbeeld van segment bekijken om te controleren of het goed werkt. Tevreden over het resultaat? Klik op Segment opslaan. Maak vervolgens segmenten aan voor iPad, Android en BlackBerry.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Internet

Tags: Analytics

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord