abonneren

Google Analytics: Interne zoekopdrachten

Veel sites hebben een zoekmachine op de eigen site. Zo vind je op onze site www.pcmweb.nl rechtsboven een zoekvakje om onze berichten te doorzoeken.

Je wilt natuurlijk graag weten waar bezoekers naar zoeken. Analytics kan deze zoekwoorden bijhouden. Die optie moet je wel aanzetten. Ga daarvoor na de accountinstellingen (na inloggen rechtsboven op het tandwiel klikken). Kies daarna voor Profielinstellingen, Zoekopdrachten voor site bijhouden. Vermeld hoe Analytics de zoek-url kan herkennen. Dat zijn vaak woorden als ‘zoek’, ‘query’ of ‘search’. In het geval van pcmweb.nl ziet een zoek-url er als volgt uit: www.pcmweb.nl/search/apachesolr_search/zoekterm. We vullen dus search in.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Internet

Tags: Analytics

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord