abonneren

Google+ aangekondigd

Google heeft Google+ nu officieel als project aangekondigd. Met Google+ gaat Google de competitie aan met Facebook op het gebied van sociale netwerkfunctionaliteit.

Zoals een echt Google-project betaamt is Google+, zoals het netwerk heet, vooralsnog alleen als een besloten bèta beschikbaar. Google+ omvat verschillende diensten. De meest voor de hand liggende optie is het aanmaken van een profiel. Net als op andere sociale netwerken kun je foto’s, video’s en statusupdates plaatsen. Ook kun je contactgroepen aanmaken met behulp van Google Kringen (Circles), een dienst die vergelijkbaar is met het indelen van contacten op Facebook. Google Hangouts is een dienst om te videochatten met vrienden. Tot slot is er Google Sparks, volgens Google een ‘deelmachine’ in plaats van een ‘zoekmachine’. Zoekopdrachten die je met Sparks uitvoert, kun je toevoegen aan een interesselijst om later te lezen of om te delen met je sociale netwerk.

+1
De al eerder aangekondigde sociale functie van Google: de +1-knop begint nu voor sommige gebruikers ook in Nederland beschikbaar te komen. Google geeft bij zoekresultaten de +1-knop weer om dit resultaat te delen via je sociale netwerk, net als de Like-knop van Facebook.

Op de homepage van Google+ kun je je aanmelden, maar op dit moment is het afwachten wanneer je account wordt geactiveerd.

Zie ook onderstaand filmpje:

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: