abonneren

Gmail zet belangrijkste mail bovenaan

De komende weken rolt Google een nieuwe dienst uit: Gmail Priority Inbox Bèta. Daarmee wordt belangrijke e-mail automatisch geïdentificeerd en van de rest gescheiden, zodat het verwerken van de e-mailstroom voor gebruikers makkelijker en sneller moet gaan.Grote vraag: hoe weet Gmail welke post belangrijk is en welke niet?
Er wordt gekeken (niet door mensen maar helemaal automatisch, benadrukt Google) naar mails die u wel en mails die u niet opent bijvoorbeeld, en naar mails die u wel en mails die u niet beantwoordt. Ook wordt er gekeken naar woorden die in de tekst voorkomen. Heeft u al eerder mails geopend waarin bijvoorbeeld het woord voetbal voorkomt, dan is de kans groot dat u nieuwe mails met voetbal in de tekst ook wilt lezen.

Inkomende e-mail wordt in secties onderverdeeld: belangrijk en ongelezen, met ster en de rest (u kunt deze secties overigens zelf aanpassen). Staat een belangrijke mail in de map onbelangrijk, of vice versa, dan kunt u met behulp van een plus- en een min-knop de mails naar de goede sectie slepen. Zo wordt Gmail steeds beter in onderscheid maken welke mails bij u hoogste prioriteit hebben. Meer informatie leest u hier.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie