abonneren

Gmail zet belangrijkste mail bovenaan

De komende weken rolt Google een nieuwe dienst uit: Gmail Priority Inbox Bèta. Daarmee wordt belangrijke e-mail automatisch geïdentificeerd en van de rest gescheiden, zodat het verwerken van de e-mailstroom voor gebruikers makkelijker en sneller moet gaan.Grote vraag: hoe weet Gmail welke post belangrijk is en welke niet?
Er wordt gekeken (niet door mensen maar helemaal automatisch, benadrukt Google) naar mails die u wel en mails die u niet opent bijvoorbeeld, en naar mails die u wel en mails die u niet beantwoordt. Ook wordt er gekeken naar woorden die in de tekst voorkomen. Heeft u al eerder mails geopend waarin bijvoorbeeld het woord voetbal voorkomt, dan is de kans groot dat u nieuwe mails met voetbal in de tekst ook wilt lezen.

Inkomende e-mail wordt in secties onderverdeeld: belangrijk en ongelezen, met ster en de rest (u kunt deze secties overigens zelf aanpassen). Staat een belangrijke mail in de map onbelangrijk, of vice versa, dan kunt u met behulp van een plus- en een min-knop de mails naar de goede sectie slepen. Zo wordt Gmail steeds beter in onderscheid maken welke mails bij u hoogste prioriteit hebben. Meer informatie leest u hier.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord