abonneren

Gmail webapp op mobiele telefoon

Google introduceert een nieuwe webapp voor Gmail op mobiele telefoons in 44 talen. De HTML5-uitvoering van de Gmail-webapp biedt meer functionaliteit dan de telefoonspecifieke apps zoals die voor de iPhone of Android.Zo laat Google ons langzaam wennen aan het feit dat webapps dezelfde, of zoals in dit geval meer functionaliteit bieden dan de platformafhankelijke apps.
Waarvan kennen we dat ook alweer? Juist het Chrome OS. Momenteel denken velen dat Google op termijn Chrome OS zal integreren met Android. Het zou zo maar kunnen dat dit helemaal niet nodig is en dat de webapps voor Chrome dezelfde functionaliteit gaan bieden als de apps voor Android. Wie weet krijgen we wel Chrome OS op de smartphone?

Genoeg gespeculeerd nu. De nieuwe uitgebreide webapp voor Gmail is gewoon op de mobiele telefoon of iPad in de browser bereikbaar via gmail.com. Als het goed is zal hij automatisch in de juiste taal starten. Tot nu toe was deze app alleen beschikbaar in Amerikaans Engels.

Nieuwe functionaliteiten zijn: ondersteuning voor smart links voor Google Maps, YouTube en Google Docs en de mogelijkheid om labels toe te voegen. Verder is er een betere layout en verbeterde bedieningsfunctionaliteit.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord