abonneren

Gmail raakt berichten kwijt

Op internet maakten duizenden Gmail-gebruikers melding van het feit dat hun mailbox leeg was en hun accountinstellingen weer op de standaardwaarden zijn teruggezet.

Via Twitter en de support-pagina van Gmail stroomden de meldingen over lege inboxes binnen. Google geeft aan te werken aan een oplossing en zegt inmiddels al vele accounts weer hersteld te hebben. Het probleem zou zich voor hebben gedaan bij 0,008% van de Gmail-gebruikers. Google verwacht alle accounts in de nabije toekomst te kunnen herstellen maar geeft wel aan dat gebruikers tijdelijk wellicht niet hun account kunnen bereiken wanneer deze wordt gerepareerd.

Het probleem zou veroorzaakt worden door een bug die de accounts compleet reset waardoor gebruikers alleen een welkomstbericht van Gmail in hun mailbox terugvinden. Gmail zou over de 193,3 miljoen gebruikers hebben waardoor er zeker 150.000 gebruikers last zouden hebben van de bug.

 

De officiƫle reactie van Google:Vandaag heeft een zeer klein aantal gebruikers problemen met het verkrijgen van toegang tot hun Gmail-accounts, en in sommige gevallen wanneer zij ingelogd zijn, met het bekijken van e-mails. Het gaat om minder dan 0,08% van onze gebruikers, en we hebben voor een aantal daarvan het probleem al opgelost. Onze programmeurs werken hard om zo snel mogelijk het probleem voor iedereen op te lossen, en we hopen dat dit zo snel mogelijk het geval is. Voor die gebruikers die last hebben van dit probleem, bieden wij onze oprechte excuses aan.

Update 28-02-2011 13:00: Reactie Google toegevoegd.

Via: Tweaktown

 

 

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Internet

Tags: