abonneren

Gmail, Calender en Docs van Google nu ook offline

Google introduceert een offline-versie van de populaire tools Gmail, Calender en Docs. De apps zijn nu ook te gebruiken als er geen internet-verbinding beschikbaar is.

Daarsituaties waar geen internet beschikbaar is, onvermijdelijk zijn, al was het maar in het vliegtuig, is het handig om de informatie uit de Google tools ook offline te kunnen raadplegen. Daartoe zet Google nu de eerste stap door de mail in Gmail, de agenda in Google Calender en de documenten in Google Docs nu ook offline beschikbaar te maken.

Deze offline-versie die noodzakelijk is voor de Chrome-books, is nu ook voor andere platformen beschikbaar in de Chrome web store. De HTML5- app is gebaseerd op de Gmail web-app voor tablets maar nu geschikt voor offline-gebruik. Na installatie van de Gmail Offline App is deze te gebruiken in de Chrome browser. Het isna de installatie van deze app eenvoudig om te wisselen tussen de online en offline-modus van de Google Docs apps. De toegang tot documenten en spreadsheets beperkt zich nu nog tot het inzien. Bewerken van offline-documenten staat voor later op het programma.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: