abonneren

Gemeente Zoeterwoude krijgt gratis internet

Binnen een jaar zullen alle bewoners van de gemeente Zoeterwoude toegang krijgen tot gratis internet via een dekkend wifi-netwerk.

Voor dit project stelt het gemeentebestuur van Zoeterwoude een bedrag van € 3150 beschikbaar. Om de gemeente Zoeterwoude van draadloos internet te voorzien zijn 32 masten nodig. Het gemeentebestuur financieert zes masten. De jongerenadviesraad van Zoetwoude moet zelf ook een mast betalen. De resterende masten moeten worden betaald uit bedragen van sponsors, bedrijven en particulieren. De jongerenadviesraad gaat het komende jaar aan de slag om deze partijen voor dit initiatief enthousiast te krijgen. Stichting Wireless Leiden helpt bij het aanleggen van het draadloze netwerk. Ze hebben eerder netwerken aangelegd in Oegstgeest, Katwijk en Hoogmade. Om de gemeente Zoeterwoude dekkend te krijgen, zijn 7 hoge en 25 lage masten nodig. Een hoge mast kost € 800 (bereik 500 meter) en voor een lage mast (bereik 200 meter) is een bedrag verschuldigd van € 250.

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Internet

Tags: gratis, internet

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord