abonneren

Geen wolkje aan de lucht bij scherpere satellietbeelden Google Maps

Google heeft een aantal updates doorgevoerd voor Google Maps en Google Earth. Zo zijn de satellietbeelden van beide diensten op alle platforms nu in hogere resolutie te aanschouwen, zijn de wolken verwijderd en heeft de Google Earth-app voor iOS Street View gekregen.

Google Earth en Google Maps gebruiken dezelfde satellietbeelden en die zijn nu een stukje scherper geworden. De nieuwe foto’s hebben bij elkaar 800.000 megapixels en beslaan honderden terabytes aan data. De toegepaste resolutie staat gelijk aan ongeveer één pixel per vijftien meter.

De nieuwe foto’s zijn genomen met een satelliet genaamd Landsat 7. De beelden van deze satelliet zijn scherper dan voorheen het geval was. Daarnaast heeft Google nu de zelf ontwikkelde Planetary Time Machine-technlogie toegepast. Daarmee wordt de aarde gemonitord en wanneer er een deel wolkenvrij is, wordt er een foto gemaakt van dat stukje aardkloot. Daardoor zijn vrijwel alle satellietbeelden vrij van wolkenmassa. Alleen gebieden waar de gehele tijd wolken aanwezig waren tijdens het scannen met de Planetary Time Machine-technologie hebben nog hier en daar een toefje wolk.

Hoewel Google Maps voor iOS nog altijd geen Street View heeft, wat eerder wel het geval was toen Google Maps nog standaard op de iPhone meegeleverd werd, is de iOS-app Google Earth nu wel voorzien van deze feature. Daarnaast heeft Google Earth 7.1 zowel voor Android als voor iOS een strakkere interface gekregen. In de nieuwe GUI kunnen ‘lagen’ die over de kaarten gelegd kunnen worden, zoals Wikipedia, foto’s en 3D-gebouwen eenvoudig aan en uit worden gezet.

Bron: Google Latlong Blog

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Google Maps, Google Earth

Laatste reactie