abonneren

Gebruik van Firefox daalt

Het marktaandeel van Firefox is dalende en staat op het laagste punt sinds jaren. Dit blijkt uit cijfers van Net Applications.

Sinds 2008 kwam het aandeel niet onder de 22% maar afgelopen maand eindigde het op 21,74%. De daling komt vooral door een nieuwe meting van het aantal internetgebruikers. Hierdoor is het percentage van internetgebruikers uit Westerse landen percentueel wat lager en juist in de Westerse landen is Firefox populair. Internet Explorer en Google Chrome laten een stijging van hun marktaandeel zien. Zelfs de betaversie van IE9 is gegroeid en scoort met 2,09% bijna even hoog als Opera (2,15%). Uit cijfers van Net Applications blijkt dat Internet Explorer dan ook nog steeds de populairste browser is met 56,77%, daarna volgt Firefox (21,74%) en Chrome met (10,93%). De vraag is wat er gaat gebeuren als de definitieve versies van Internet Explorer 9 en Firefox 4 binnenkort uitkomen.

Via: Security.nl

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord