abonneren

Gebruik Internet Explorer staat onder druk

Hoewel het marktaandeel IE in juni wereldwijd met 0,57% gestegen is, doet Microsofts browser het gezien over een langere periode verre van goed. Volgens bereikbaarheidsmeter Uptrends is het marktaandeel IE sinds maart 2009 met maar liefst 11,24% gedaald. Destijds was het 79,79%, nu nog maar 68,55%. Daarmee is Microsoft overigens nog wel steeds marktleider, maar toch...

Op de tweede plaats staat Firefox (18,51%) , gevolgd door Chome (6,60%) en Safari (4,77%). Een uiterst bescheiden rol is weggelegd voor Opera (0,79%) en ook nog - herinnert u zich deze nog? - Netscape (0,30%).

Overigens liggen de cijfers in Nederland behoorlijk anders. Internet Explorer is hier goed voor 77,53%, Firefox voor 13,14%, Chrome voor 4,90%, Safari voor 3,47%, Opera voor 0,62% en Netscape voor 0,10%.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord