abonneren

Gameontwikkelaar Zynga aangeklaagd over Mafia Wars

De kleine gameontwikkelaar Digital Chocolate claimt de rechten te hebben op de naam 'Mafia Wars'. Digital Chocolate eist nu dat ontwikkelaar Zynga de Facebook-game met deze naam stop zet of een andere naam geeft.Zynga biedt Facebook-gebruikers al enige tijd de mogelijkheid Mafia Wars te spelen.
In de game kunnen spelers hun eigen misdaadfamilie opbouwen, waarbij ze Facebook-vrienden kunnen ronselen als medespelers. Volgens Digital Chocolate zou Zynga ten onrechte beweren het recht op de naam Mafia Wars te bezitten. De ontwikkelaar zou Zynga er vorig jaar al op gewezen hebben in het bezit van deze naam te zijn, waarna Zynga had beloofd een andere titel voor zijn game te kiezen. Dat is nooit gebeurd.

Digital Chocolate wil nu dat Zynga de game niet langer onder de naam Mafia Wars mag uitbrengen en dat de ontwikkelaar geld moet steken in een campagne om spelers op de nieuwe naam te wijzen. Zynga is verrast door de aanklacht van Digital Chocolate en noemt de aanklacht 'opportunistisch'; toch lijkt Digital Chocolate sterk te staan, want het bedrijf heeft jaren geleden de game Mafia Wars voor mobiele telefoons uitgebracht en bezit nog steeds de rechten op deze naam.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie