abonneren

Frankrijk wil websites zonder proces kunnen blokkeren

Sarkozy's laatste hersenspinsel om het internet beschaafder te maken is een staats-Firewall die door de overheid beheerd wordt. Deze moet websites kunnen blokkeren zonder dat hiervoor een ingewikkeld proces nodig is; de overheid mag de criteria voor het blokkeren zelf opstellen.

Het plan werd onthuld door IT-site PC INpact, die het voorstel in handen kreeg. Als het voorstel goedgekeurd wordt, dan krijgt de Franse overheid (of specifieker: enkele ministeries) de macht om elke site of dienst op het internet te blokkeren. De voorwaarden voor het blokkeren zijn vaag: de site moet een publiek gevaar betekenen voor de rust en veiligheid van burgers, minderjarigen, de publieke gezondheid, de nationale veiligheid of fysieke personen. De vraag is hoe de Europese Commissie zal reageren op het Franse plan. Duidelijk is wel dat burgers geen mogelijkheid krijgen de beslissing van de overheid aan te vechten.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord