abonneren

Foursquare krijgt concurrentie van Google Latitude

Nu steeds meer mensen gebruik maken van sociale incheckdiensten, wordt dit segment ook interessant voor grotere spelers. Foursquare en Gowalla plaveiden de weg, sociale netwerkgigant Facebook sprong er met Places handig op in en nu begeeft ook Google zich met Latitude op het incheck-pad.

De locatie-gebaseerde incheckmogelijkheid is aanwezig in Maps 5.1 voor Android en wordt door Google aan de Latitude-dienst gekoppeld. Wie Latitude niet kent: deze dienst houdt op de achtergrond je huidige locatie in de gaten en maakt deze opvraagbaar voor je Google-vrienden. Omgekeerd kan je ook van je vrienden zien waar zij zich op dit moment bevinden. Google wil zich differentiëren van huidige diensten als Foursquare en Places door andere features aan te bieden. Zo is het mogelijk automatisch in te checken op locaties waar je vaak komt en ook weer uit te checken, iets dat inderdaad als uniek gezien mag worden.

 

Toch is er op dit moment weinig reden om Google's incheckdienst te gebruiken. Waar Foursquare en Gowalla vooral schermen met badges (achievements) die je kunt verdienen en Facebook Places vooral in zet op speciale deals, heeft Google nog geen plannen in deze richting. Je kunt hooguit een 'regular', VIP of Guru worden op basis van je incheckpatroon. Op dit moment is het inchecken ook alleen mogelijk op het Android-platform; iPhone-gebruikers kunnen alleen opvragen waar hun vrienden inchecken, ze kunnen het niet zelf doen.

 

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags: