abonneren

Fotoblogger raakt door fout van Flickr 4000 foto's kwijt

Als je denkt dat je foto's veilig opgeslagen zijn in de cloud, kan je wel eens bedrogen uitkomen. Fotoblogger Micro Wilhelm gebruikte Flickr om zijn foto's op te slaan; zijn account bevatte zo'n 4000 foto's, gemaakt over een periode van vijf jaar. Toen hij zijn foto's tegenkwam bij een andere gebruiker, maakte hij hier melding van bij Flickr.
Helaas wiste Flickr per ongeluk zijn account, in plaats van het account van de overtreder.

Flickr, eigendom van Yahoo!, gaf geen waarschuwing vooraf en koos er ook niet voor het account tijdelijk te blokkeren, maar wiste het hele account van de site. Toen Wilhelm contact opnam met Flickr, kreeg hij een excuusmail waarin één van de stafleden van Flickr zijn fout toegaf. Hij bood aan Wilhelm's account te herstellen, maar meldde er wel bij dat de foto's niet meer teruggehaald konden worden. Als compensatie zou Wilhelm de komende vier jaar niet voor zijn Pro-account hoeven betalen.

Wilhelm ging niet akkoord met dit excuus en nadat zijn verhaal werd opgepikt door de Huffington Post, de Los Angeles Times en de New York Observer volgde een nieuwe mail van Flickr. In deze mail geeft Flickr aan dat ze er alles aan zullen doen om te proberen de foto's te herstellen. Ook geeft Flickr aan dat ze werken aan een proces waarmee ze in de toekomst makkelijker gewiste accounts kunnen terugzetten. Op moment van schrijven heeft Wilhelm zijn foto's nog niet terug en noemt hij zijn ervaring een eye-opener voor wie denkt dat informatie veilig is wanneer het in de cloud wordt opgeslagen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste Vacatures