abonneren

Ford Focus 2012 met Sync-spraakherkening

De Ford Focus 2012 is als eerste Europese auto met Sync-technologie uitgerust. De samen met Microsoft ontwikkelde spraakherkenning kan tienduizend opdrachten herkennen.

De Sync-technologie is een spraakgestuurde connectiviteits- en infotainmentsysteem dat tegen 2015 in 19 talen (waaronder Nederlands) in 2 miljoen auto’s gebruikt wordt. De bestuurder hoeft voortaan alleen maar aan te geven dat hij honger heeft en de wagen speurt onmiddellijk het dichtstbijzijnde restaurant op. Raakt de benzine op dan wordt de bestuurder naar een tankstation geleid en in geval van een ongeluk zend de auto automatisch noodsignalen uit.

Ook klimaatbeheersing, navigatie en audio- en entertainment zal met spraak bestuurd  worden. Hoe meer er via spraak bestuurd kan worden des te veiliger het autorijden voor de bestuurder wordt, omdat hij minder afgeleid wordt door het bedienen van knoppen of schermen.

Daarnaast kan Sync van de auto een mobiele WiFi-hotspot maken, waarbij tot vijf gebruiker tegelijk kunnen internetten. Andere fabrikanten zijn ook bezig met dergelijke technieken maar volgens The Sunday Times is Ford op dit moment het verst met de integratie van spraakgestuurde opdrachten.

In deze video wordt de techniek gedemonstreerd.

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Internet

Tags: