abonneren

Flink besparen op mobiel bellen

Nederlandse consumenten zouden tot 38 procent kunnen besparen op de kosten van hun mobiele abonnement. Dat zegt de Nederlandse advieswebsite DeLaagsteRekening.DeLaagsteRekening heeft uitgerekend dat dit percentage overeenkomt met een bedrag van 343 euro per persoon per jaar.

DeLaagsteRekening is een website waarmee consumenten hun eigen belgedrag kunnen analyseren, waardoor zij mobiele abonnementen met elkaar kunnen vergelijken. In het afgelopen jaar hebben meer dan 4.000 Nederlandse consumenten hier gebruik van gemaakt. Uit de analyse van de telefoongegevens van deze consumenten blijkt dat Nederlanders te veel betalen voor mobiel bellen.

Mobiele gebruikers blijken niet goed op de hoogte zijn van de exorbitante bedragen die de telecomproviders rekenen voor belminuten buiten de bundel. Daarnaast zijn consumenten zich na het afsluiten van een bundel vaak niet bewust van de hoge kosten die zij betalen. Reden hiervoor is dat facturen automatisch door de providers worden geïncasseerd, waardoor mobiele bellers vaak niet in de gaten hebben dat het maandelijkse bedrag hoger is uitgekomen dan de ingekochte bundel. Bovendien worden de telefoonrekeningen tegenwoordig niet meer automatisch opgestuurd naar mobiele bellers. Zij moeten deze op de website van de provider downloaden. Veel consumenten nemen deze moeite niet en zien dus niet waardoor de extra kosten zijn ontstaan.

Om te voorkomen dat consumenten teveel betalen,is het slim om bandbreedte in te bouwen in de telefoonbundel. Het bellen buiten een bundel is in Nederland namelijk zeer duur - zo kunnen de kosten al snel oplopen tot 33 cent per minuut. Consumenten zijn vaak goedkoper uit als zij een bundel afsluiten met net iets meer belminuten dan hun standaard belgedrag. Met deze extra bandbreedte kunnen mobiele bellers behoorlijke besparingen op hun belgedrag realiseren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord