abonneren

Flash niet meer toegestaan in advertenties van Google

Google-advertenties mogen binnenkort niet meer gebouwd zijn met Flash. Vanaf 30 juni aanstaande moeten adverteerders over zijn gestapt op HTML5. Flash verdwijnt al langer van het internet, omdat er te vaak veiligheidslekken in worden ontdekt.

Een uitzondering wordt vooralsnog gemaakt voor video-advertenties, maar vanaf volgend jaar werkt het Flash-format helemaal niet meer met Adwords. Google heeft een gids geschreven die ontwikkelaars helpt bij het overzetten van hun reclame naar HTML5.

Flash is al langer ten dode opgeschreven. Grote sites als YouTube en Facebook zijn grotendeels al overgestapt naar de nieuwe HTML5-standaard, die niet alleen veiliger is maar door browsers ook veel sneller geladen wordt.

Adobe

Zelfs Adobe zelf neemt er inmiddels afstand van. De Flash Professional-software is inmiddels omgedoopt tot Adobe Animate CC. Daarmee kunnen onder andere HTML5-animaties worden ontworpen. 

Het bedrijf zegt wel de Flash-plugin de komende jaren te blijven ondersteunen.

Bron: Google

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Flash, google, Adobe

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord