abonneren

Firefox mobile for Android is klaar

Mozilla heeft de definitieve versie van Firefox 4 for Android en Maemo uitgebracht. Een week nadat de release candidate beschikbaar kwam.
Het heeft wat voeten in de aarde gehad om tot deze eerste versie van de mobiele Firefox-browser te komen. In 2008 kwam er een mobiele browser uit onder de naam Fennec, maar die was niet geschikt voor Android. In April 2010 kwam de eerste Android-uitvoering als alfa-versie uit. Een half jaar geleden veranderde de browser van naam en werd Firefox 4. Hierna is de browser vrij snel afgemaakt. En niet zonder succes. De eerste bèta van Firefox 4 op Android was zo traag dat hij eigenlijk onbruikbaar was. Nu doet hij het heel goed. De belangrijkste punten waarop Firefox 4 for Android zich onderscheidt van de standaard in Android aanwezige browser zijn als volgt:
  • Firefox Sync: Gebruikers van de Firefox desktop-browser kunnen hun tabs, browserhistorie, bookmarks en opgeslagen wachtwoorden synchroniseren met hun mobiele Androidtoestel.
  • Add-ons: Net als bij de desktopbrowser kan de mobiele browser worden uitgebreid met add-ons zoals Adblock, NoScript, Autopager enz.
  • Thema’s: Pimp je browsers uiterlijk met downloadbare thema’s.
  • Save as PDF: Bewaar internetpagina’s als pdf, zodat je ze later (offline) kunt bekijken.
  • Zoeken: Niet alleen zoeken met Google, Bing of Yahoo, ook zoeken in Wikipedia, Amazon of Twitter of andere zelf toe te voegen zoekdiensten is mogelijk.
  • JeagerMonkey JIT-compiler: De mobiele browser gebruikt dezelfde Javascript-engine als de desktopversie, die volgens Mozilla goed is voor een drie keer hogere snelheid dan de standaard Androidbrowser.
  • NTLM-authenticatie: Firefox 4 ondersteunt dit protocol dat nodig is voor het benaderen van Sharepoint Sites. Ondersteuning van Kerberos voor unix-toegang is echter niet aanwezig.

Bekijk ook het introductiefilmpje:

 

 

Bron: BetaNews

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord