abonneren

Firefox: Geheugen toekennen

Als Firefox teveel geheugen opslokt van het beschikbare ram-geheugen, kun je daar wat aan doen. Het is heel goed mogelijk dat je Firefox gebruikt op een netbook met een beperkte hoeveelheid geheugen.
Tik in de adresbalk: about:config. Je krijgt een waarschuwing te zien: “Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!”. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik!. In het invoervak Filter typ je browser.cache. In het overzicht dat verschijnt, selecteer je met de muis browser.cache.disk.capacity. Dubbelklik hierop. Je ziet nu een dialoogvenster genaamd Je kunt hier een integerwaarde invoeren. Werk je met een netbook met een geheugen tussen de 512 MB en 1 GB, voer hier dan bijvoorbeeld de waarde 15.000 in. De browser Firefox zal dan minder intern geheugen aanspreken en jouw netbook zal wat sneller werken. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord