abonneren

Firefox: Beveiligde foto´s opslaan

Als je op een foto klikt, zie je deze dikwijls in een apart venster in vergrote vorm verschijnen. Rechtsklik om Afbeelding opslaan te selecteren. Je ziet dat het venster plotseling sluit. Wat is hier aan de hand?

De webmaster van de site probeert via slimme scripts te voorkomen dat je de foto´s lokaal kunt opslaan. Klik nogmaals op de foto en kopieer het internetadres aan de bovenkant van het venster naar de adresbalk van je browser. De foto verschijnt nu in het grote browserscherm. Rechtsklik op de foto en selecteer Afbeeldingsinfo bekijken. In Pagina-info staan waarschijnlijk meerdere grafische bestanden. Van elk grafisch bestand zie je aan de onderzijde van het scherm een visuele weergave. Selecteer de foto die je wilt opslaan. Kopieer het internetadres van deze foto wederom naar de adresbalk van je browser. Druk op Enter en de foto verschijnt nogmaals in je grote browserscherm. Het oorspronkelijke internetadres wordt vervangen door het rechtstreekse pad naar de foto op de webserver. Rechtsklik en kies voor Afbeelding opslaan als. De beveiligde foto staat nu op de harde schijf van jouw pc.

 

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord