abonneren

Firefox 8 wordt 64-bits

Met Firefox 8 komt in twee versies; een 32-bits- en 64-bits versie. Het is voor het eerst dat Firefox in 64-bits uitvoering beschikbaar komt. In snelheid zal de 64-bits versie 10% sneller zijn dan de 32-bits versie.

Niet alleen de snelheidwinst is een voordeel van de nieuwe 64-bits versie. Encryptie en filter-functies zijn ook een stuk beter in Firefox 8 x64. DOM staat voor Document Object Model en geeft interactieve objecten weer in HTML, XHTML en XML. In de nieuwe 64-bits Firefox zal de browser een 25% verbetering tonen in het omgaan met dergelijke objecten. Dit resulteert er vervolgens weer in dat dynamische websites sneller laden.

Meer geheugen nodig
Nadeel van de 64-bits versie is dat het meer geheugen gebruikt. Bij het bekijken van een YouTube filmpje zal er 100MB geheugen nodig zijn ten opzichte van 50MB in 32-bit; een verdubbeling dus. Gelukkig kunnen 64-bits besturingssystemen ook meer geheugen aanspreken (meer dan 4GB).

Via Tweaktown

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord