abonneren

Firefox 4 vestigt nieuw record

Mozilla heeft een onofficieel record gevestigd met de downloads van de nieuwe Firefox 4-browser. Op de tweede dag van de beschikbaarheid werd de browser maarliefst 8,75 miljoen keer gedownload.

Hiermee is het record verbroken dat door Firefox 3.0 werd gevestigd in 2008. Die browser werd meer dan 8 miljoen keer gedownload in 24 uur. Toen was Mozilla uit op het vestigen van een officieel record door reclame te maken de actie “Download Day”. Dit resulteerde in een record in een officieel Guiness World Record

Mozilla geeft met dit enorme succes Microsoft het nakijken. De op 14 maart uitgebrachte Internet Explorer 9 werd 2,4 miljoen keer gedownload in 24 uur. Momenteel staat de teller voor Firefox 4 al boven de 41 miljoen. Ook de gebruikerstatistieken zijn indrukwekkend. Nu al wordt Firefox 4 wereldwijd door meer dan 5 % van de internetters gebruikt, terwijl IE9 blijft steken op 1 %. Het grote voordeel van Firefox 4 is dat het wel werkt op Windows XP, terwijl IE9 dat niet doet. Windows XP wordt nog op ruim 60% van alle pc’s gebruikt.

Wij zijn benieuwd of Firefox met de nieuwe browser uiteindelijk hoger gaat eindigen dan voorheen met de voorgaande versies. Op langere termijn is Googles Chrome-browser een geduchte concurrent. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie