abonneren

Firefox 4 traag door add-ons

Als je Firefox 4 niet snel genoeg vindt is de kans groot dat dit komt door add-ons. De uitbreidbaarheid van de browser draagt in grote mate bij aan het succes van de browser maar heeft tegelijkertijd ook nadelen.

Volgens Mozilla is het installeren van 10 add-ons goed voor een verdubbeling van de opstarttijd. In sommige gevallen kan het zelf nog veel erger uitpakken. Het tragere opstarten is niet goed voor de reputatie van Firefox. Dit terwijl de add-ons er de oorzaak van zijn. Mozilla start een campagne om de add-ons te verbeteren. Een automatische prestatietest heeft geresulteerd in een ranglijst van de meest vertragende add-ons.

Hoog op die lijst staan de veel gebruikte Firebug (2) en AdBlock (12). De website debugtool Firebug is goed voor 74% trager opstarten en de advertentieblokker levert 21 % vertraging op. Om het probleem aan te pakken gaat Mozilla de add-ons die vertragend werken labelen en waarschuwingen geven voor add-ons die de opstarttijd meer dan 25% laten toenemen. In volgende releases van Firefox zullen de waarschuwingen in de add-on-manager worden opgenomen. In toekomstige versies zullen de add-ons ook niet meer automatisch worden geïnstalleerd. De gebruiker zal zelf expliciet opdracht moeten geven tot het instaleren van de add-on.

Mozilla adviseert gebruikers om add-ons die niet gebruikt worden uit te schakelen. Het uitschakelen voorkomt dat de add-ons worden geladen tijdens het opstarten. Door de add-on in de add-on-manager te laten staan, kun je ze snel weer inschakelen als je ze nodig hebt.

Bron: Mozilla Add-ons blog

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord