abonneren

Firefox 10 beschikbaar

Firefox 10 komt officieel morgen uit maar de pc- en mac-versie is nu al voor download beschikbaar.

Firefox verbetert in versie 10 het beheer van extensies en maakt het gebruik van het volledige scherm in web-apps mogelijk. Ook is de anti-aliasing-functionaliteit verbeterd. In de gebruikersinterface zien we het verbergen van de ‘vooruit’-knop die pas verschijnt wanneer je hem nodig hebt. Uiteraard zijn er ook weer een waslijst aan bugs gerepareerd.

Extended Support Release
Versie 10 vormt ook de introductie van het ‘Extended Support Release’-schema. Wie geen zin heeft om elke zes weken zijn browser te vervangen met een nieuwe versie, kan zich tot de ESR-versies beperken. Deze blijven afgezien van noodzakelijke beveiligingsupdates gelijk. Zo wordt het updaten eens per 7 releases noodzakelijk, wat neer komt op en volgende versie in november.

Wie de huidige release-cyclus al een beetje veel vindt, moet bedenken dat Google van de Chrome-browser nog sneller nieuwe versies uitbrengt. De Google Chrome-browser is ondertussen Firefox al gepasseerd als s’werelds meest gebruikte browser na Internet Explorer.

Firefox 10 zal in de meeste gevallen als automatisch update worden geïnstalleerd. Voor wie niet wil wachten kan de browser downloaden voor PC of Mac

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie