abonneren

Filmstudio klaagt piratensites aan om gelekte Expendables 3

Filmstudio Lionsgate klaagt zes websites aan die een gelekte versie van de actiefilm The Expendables 3 aanbieden. De productiemaatschappij zoekt per site een schadevergoeding van 150.000 dollar.

Over die aanklacht schrijft The Hollywood Reporter. Het lekken van The Expendables 3 in DVD-kwaliteit bleek een week geleden opvallend, omdat de film destijds nog weken niet in de bioscoop draaide.

Lionsgate onderneemt nu in ieder geval actie tegen Limetorrents.com (de enige torrentsite tot dusver), Billionuploads.com, Hulkfile.eu, Played.to, Swankshare.com en Dotsemper.com.

Verwijderen

Het bedrijf zou de websites eerder hebben gevraagd de gelekte film te verwijderen, maar deze gaven daaraan geen gehoor. Daarom gaat de filmstudio nu over op verdere actie.

Naast de schadevergoeding wil Lionsgate onder meer dat de websites nu gedwongen worden alle mogelijke stappen te nemen om de film te verwijderen, en het liefst dat de sites zelf helemaal uit te lucht worden gehaald. 

Takedown

Ondertussen is duidelijk dat de productiemaatschappij bijna 3000 takedown-verzoeken heeft verstuurd naar meer dan 10.000 URL's.  Dat schrijft Torrentfreak, een website die nieuws over internetpiraterij brengt. 

The Expendables 3 is al meer dan twee miljoen keer gedeeld via torrentsites. Of Lionsgate ook onderzoek doet naar de reden achter het zo vroegtijdig lekken, is niet bekend.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: download