abonneren

Filmindustrie werkt aan digitale filmkluis

UltraViolet. Deze naam zult u in de toekomst vaker gaan horen, als het aan Sony en consorten ligt.
Het is namelijk de bedoeling dat u voortaan de beschikking krijgt over een digitale kluis, waarin uw aangeschafte films worden opgeslagen.

UltraViolet is een initatief van Sony, maar krijgt inmiddels steun van meer dan zestig hardwarefabrikanten en filmmaatschappijen. Wie een digitale film aanschaft van één van de studio's, kan deze laten opslaan in zijn kluis. Vanaf de kluis zijn de films te downloaden of streamen naar hardware van de aangesloten partners. Zo zijn films makkelijk op meerdere apparaten te bekijken, zonder dat u zich druk hoeft te maken over bestandsformaten.

Uiteraard maakt het UltraViolet-systeem gebruik van kopieerbeveiliging. Sony werkt hiervoor samen met Adobe, Microsoft en Marlin. De films zelf worden in een nieuw bestandsformaat gegoten, dat streaming ondersteunt en op alle hardware van de aangesloten partners af te spelen moet zijn.

Hoewel de industrie overweldigend voor UltraViolet lijkt te kiezen, zijn er een aantal grote afwezigen. Zo ontbreken Walt Disney en Apple in het lijstje van supporters. Walt Disney werkt aan een eigen systeem genaamd KeyChest. Apple heeft zijn eigen systeem, iTunes Video. De kans lijkt echter groot dat in ieder geval Walt Disney bakzeil zal halen, als de rest van de industrie op UltraViolet is overgestapt.

BRIGHT

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie