abonneren

FBI bemoeit zich met uitgelekte bioscoopfilms

De FBI gaat uitzoeken hoe het precies heeft kunnen gebeuren dat bioscoopfilms als The Hateful Eight al op torrentsites zijn gezet voordat ze in de bios draaiden. Een filmproducent zou een zogenaamde 'screener' hebben gelekt.

Eerder deze week doken Quentin Tarantino's The Hateful Eight, Leonardi DiCaprio's Revenant en andere films ineens op als illegale downloads. De groep die er verantwoordelijk voor was, dreigde de komende tijd nog tientallen andere blockbusters te gaan lekken.

Vermoedelijk zijn de rips afkomstig van screeners, versies van de films die al vroeg worden uitgestuurd naar bijvoorbeeld de jury van de Oscars.

Watermerk

De filmproducent die The Hateful Eight op die manier zou hebben gelekt, zegt daar echter niks mee te maken te hebben. The Hollywood Reporter meldt dat hij werd geïdentificeerd door een watermerk in de film, die gelinkt werd aan zijn productiemaatschappij.

Hoe dan ook ziet het er naar uit dat de films behoorlijke inkomsten gaan mislopen. The Hateful Eight is alleen al miljoenen keren gedownload, terwijl de film pas vanaf vrijdag in de bioscoop draait. 

Bron: Torrentfreak

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Torrent