Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Facebook zwicht voor privacykritiek

Facebook maakt de privacyinstellingen voor de gebruikers eenvoudiger. Facebook geeft daarbij toe aan de druk van de toenemende kritiek op het privacybeleid van de populaire sociale netwerk site.Facebook maakt het voor de gebruiker eenvoudiger om te bepalen wie welke informatie mag zien. Ook kunnen gegevens waarvan dat voorheen niet kon nu wel ontoegankelijk gemaakt worden voor vreemden.
Ook sommige standaardinstellingen zullen op termijn worden aangepast. Ook zijn bepaalde gegevens niet meer standaard voor commerciële partners van Facebook beschikbaar. Irritant is dat Facebook nog steeds niet alle instellingen op één plaats onderbrengt.

Hoewel Facebook in Nederland niet de meest populaire sociale netwerksite is, want dat is Hyves, neemt het gebruik ook hier wel snel toe. Wereldwijd heeft Facebook meer dan 400 miljoen geregistreerde gebruikers.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie