abonneren

Facebook voegt videochat met Skype toe

Facebook integreert video-chatten via Skype in zijn sociale media-functionaliteit. Facebook verwacht hiermee de nummer 1-positie in de competitie van sociale media te behouden.

Facebook oprichter Mark Zuckerberg liet vorige week al doorschemeren dat hij deze week iets heel geweldigs zou aankondigen. Nu heeft hij drie veranderingen aan het sociale netwerk aangekondigd: Videobellen met Skype, chatten in groepen en een aangepaste chatpagina.

De Skype-integratie beperkt zich vooralsnog tot 1-op-1 videobellen. De nieuwe groepschatfunctie maakt het mogelijk met meerdere personen tegelijk te chatten. Hiertoe is de Facebook chatfunctie aangepast die het chatten makkelijker maakt. Zuckerberg vertelde niet wanneer de nieuwe functionaliteit beschikbaar is.

Toen Zuckerberg iets geweldigs aankondigde, werd verwacht dat hij de langverwachte iPad-applicatie bedoelde. Volgens eerdere berichten is de Facebook-app voor de iPad bijna klaar. Hier zullen we kennelijk toch nog even op moeten wachten.

Facebook is het grootste sociale netwerk in de wereld, met nu 750 miljoen gebruikers. Dit waren er vorig jaar nog 500 miljoen. De gemiddelde leeftijd van de Facebookgebruikers is 38 jaar. Meer dan de helft is boven de 35, 56 % is vrouw.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord