abonneren

Facebook ontkent plannen voor eigen telefoon

Facebook maakt meer werk van het gebruik van het sociale netwerk op mobiele telefoons, maar ontkent het gerucht dat ze van plan zouden zijn met een eigen telefoon te komen.De populaire sociale netwerksite Facebook heeft wereldwijd meer dan 500 miljoen gebruikers. Er zijn al een aantal Facebooktoepassingen voor diverse mobiele telefoons, die de gebruiker met Facebooks sociale netwerk verbindt.
Het doel van het huidige project is diepere integratie met de verschillende telefoonmerken. Facebook zal echter zeker geen eigen telefoon gaan maken.

Facebook ziet voordeel van een goede integratie met de mobiele telefoonplatformen. Zo kwamen ze al met een gestripte versie van de website voor het gebruik van telefoons met een beperkte bandbreedte. Ook is er een Facebook connectfunctie voor het synchroniseren van contactpersonen met andere sites.

Google ontkende destijds ook dat ze een eigen telefoon ontwikkelden maar kwamen daarna toch met de Nexus One smartphone. Deze telefoon is voor Google geen succes geworden. Vermoedelijk is dat een goede les voor Facebook. Ook Microsoft maakte dit weekeinde bekend, zijn lesje geleerd te hebben. Het floppen van de Kin is voldoende geweest voor Microsoft zich niet nog een keer in een nieuw avontuur van een eigen toestel te storten.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie