abonneren

Facebook keert $40.000 uit aan premies

Facebook heeft in 3 weken tijd $40.000 aan hackers uitgekeerd. Facebook is deze maand begonnen met het belonen van het aanmelden van fouten in de Facebook-software.

Het minimum bedrag dat betaald wordt voor het vinden van een fout is $500 dollar. Als het een ernstige bug betreft, kan dat bedrag flink oplopen tot maximaal $5000. Dit bedrag  is al een keer uitgekeerd. Een beveiligingsonderzoeker die zeven ernstige bugs aan het licht bracht, incasseerde in totaal al zo’n $7000.

Deze manier van werken, waarbij iedereen bugs kan aanmelden bij Facebook, zorgt ervoor dat de veiligheid van Facebook wordt verbeterd. Deelnemers moeten wel verklaren dat ze de bugs enkel aan Facebook rapporteren.

Facebook kreeg ondanks de eigen zoektochten naar fouten, vaak meldingen van onafhankelijke beveiligingsonderzoekers. In 2010 besloot Facebook foutmeldingen aan te moedigen met een beloning en de melders te vrijwaren van vervolging. Nu kunnen hackers dus geld verdienen met hun inbraakpogingen.

 Via: BBC.co.uk

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord