abonneren

Facebook introduceert TimeLine en sociale media-apps

Facebook staat voor de belangrijkste vernieuwing sinds de introductie van Facebook. Wie meegaat met de idee├źn van Facebook heeft straks zijn hele levensgeschiedenis online staan in het nieuwe Facebook Profiel: Timeline.

Op de F8-conferentie in San Francisco deed Facebook topman Mark Zuckerberg uit de doeken wat er gaat komen. Hij begon met het melden van twee belangrijke mijlpalen. Facebook heeft nu 800 miljoen gebruikers. Op een topdag waren er 500 miljoen gebruikers tegelijk online.

TimeLine
TimeLine in Facebook wordt een nieuw soort profiel waarin alle Facebook-informatie die je deelt met Facebook in een chronologisch overzicht wordt getoond. Daarbij worden automatisch de onbelangrijke zaken verborgen en laat de TimeLine vooral de belangrijke gebeurtenissen zien. Via zelf te kiezen apps kun je heel veel gebeurtenissen automatisch in je TimeLine laten registreren.

 

Apps
Nieuw zijn ook de toevoeging van apps. Facebook wil zichzelf opwerken tot de social media hub voor alles wat je met elkaar wilt delen. Daar komen nu ook media bij, te beginnen muziek, films, tv-series en nieuws. Zuckerberg kondigde gisteren een samenwerking aan met een groot aantal mediabedrijven die via eigen apps aansluiting krijgen met Facebook. Belangrijke partners bij de lancering zijn Spotify voor muziek en Netflix voor video. Via de apps wordt het mogelijk om je vrienden te laten weten waar je naar luistert, of waar je naar kijkt of, welke nieuwsberichten je leest. Al deze informatie wordt dan automatisch opgeslagen in je TimeLine.

 

Ticker
Nieuw is ook een korte berichtenservice die naast de bestaande status updates komen te staan. In de Ticker-berichten kun je zaken melden die je niet belangrijk genoeg vindt voor een status update. Een beetje zoals Twitter.

Het zou wel mogelijk moeten zijn om aan te geven wat je met wie wilt delen. Toch is het de vraag wat er van je privacy overblijft als je meegaat in de plannen van Facebook. Als je alles wat je doet deelt en dat ook nog eens in je TimeLine wordt opgeslagen, wat weten je vrienden dan niet van je? En wie zijn je vrienden?

De TimLine en de belangrijke social media apps worden de komende weken uitgerold. In eerste instantie in de Verenigde Staten. Wanneer wij het gaan merken, is nog niet duidelijk. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags: