abonneren

Facebook helpt na MySpace nu ook Friendster om zeep

Friendster, de allereerste grote sociale netwerksite op internet, gooit het bijltje erbij neer. De site claimt de concurrentie met het almachtige Facebook niet aan te kunnen en wil het over een compleet andere boeg gaan gooien. De site volgt daarmee het voorbeeld van MySpace, dat ook al gestopt is zich te profileren als sociale netwerksite.

Friendster werd in 2002 opgericht en sloeg vooral in Azië aan. De site had in zijn hoogtijdagen (begin 2008) zo'n 115 miljoen geregistreerde gebruikers. Met de opkomst van Facebook zag Friendster gebruikers echter snel overlopen. Friendster gooit het nu over een andere boeg: de site richt zich straks alleen nog maar op sociale entertainment als games en muziek, net als MySpace. Daarnaast gaat de site zich weer expliciet op de Aziatische markt richten, waar het concurrerende MySpace nog weinig voet aan de grond heeft.

Wie een account heeft bij Friendster moet even goed opletten. Accounts worden niet verwijderd, maar een groot deel van de gegevens (foto's, blogs, berichten) worden wél gewist. Je logingegevens en vriendenlijst blijven intact, aldus Friendster. Gebruikers krijgen tot 31 mei om hun gegevens te downloaden met een speciale applicatie.

Myspace

Over MySpace gesproken, deze ooit machtige site staat nu in de uitverkoop. Eigenaar News Corp. wil de site het liefst nog voor het eind van de week aan een nieuwe eigenaar overdragen, in ruil voor 100 miljoen dollar. Dat is aanzienlijk minder dan de $580 miljoen die News Corp. in 2005 voor de site heeft betaald. Of er geïnteresseerde partijen zijn is niet bekend. 

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste Vacatures