Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Facebook glitch toonde privé foto's

Facebook en privacy is altijd al een lastige combinatie geweest, maar het gaat wel heel ver wanneer volslagen vreemden je privéfoto’s kunnen bekijken. Gelukkig was dit geen standaard beleid van Facebook maar een ‘glitch’ in de software.


Via de ‘Report Abuse’ tool konden Facebook-gebruikers alle foto’s bekijken. Ook foto’s die ingesteld staan op privé. Dit komt doordat de Report Abuse tool de mogelijkheid geeft om meerdere foto’s te markeren als ongepast. Vanaf dat moment kun je meerdere foto’s bekijken van de eigenaar van de ‘verdachte’ foto, of ze nu privé zijn of niet.

Slachtoffers van deze privacy-inbreuken hebben weinig kans hierachter te komen, omdat op geen enkele wijze een signaal wordt gegeven dat je foto’s door iemand als ‘verdacht’ of ‘inappropriate’ zijn aangemerkt.

Het hele gebeuren wordt wel erg ironisch aangezien Facebook oprichter Mark Zuckerberg ook slachtoffer is geworden van deze privacy schending. Een aantal van zijn privé-foto’s zijn op die manier door derden gepost op het internet. Nieuwsgierig naar de foto's? Klik hier.

Facebook heeft momenteel de Report Abuse tool uitgeschakeld en schakelt deze pas weer in wanneer het probleem is opgelost.

Dit is Facebook’s formele statement over dit probleem: (Engelstalig)
Earlier today, we discovered a bug in one of our reporting flows that allows people to report multiple instances of inappropriate content simultaneously. The bug, was a result of one of our most recent code pushes and was live for a limited period of time. Not all content was accessible, rather a small number of one’s photos. Upon discovering the bug, we immediately disabled the system, and will only return functionality once we can confirm the bug has been fixed.

Bron: Daily Tech

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 09 november

Laatste reactie