abonneren

Facebook gaat website grondig redesignen

Facebook houdt vandaag een persconferentie op het hoofdkantoor in Palo Alto, Californië. Hoewel de uitnodiging niet verklapt waar Facebook het over gaat hebben, is inmiddels duidelijk dat de sociale netwerksite een flinke redesign gaat doorvoeren.Dat het onderwerp van de persconferentie al bekend is, komt doordat de redesign bij sommige gebruikers al doorgevoerd is.
Het meest opvallende is de nieuwe locatie van het chatvenster. Deze bevindt zich op dit moment nog rechtsonder in het scherm, maar verhuist straks naar de linkeronderkant. Ook zijn er voortaan profielfoto's in het chatscherm te zien.

Belangrijker is dat alle profielpagina's flink aangepast gaan worden. Deze pagina gaat meer op de (in Europa niet bruikbare) Places-pagina lijken. Applicaties worden op de profielpagina weergegeven als icoontjes in de sidebar, de navigatiebalken aan de bovenzijde zullen verdwijnen. Facebook gaat de nieuwe redesign in alle diensten doorvoeren.

Volgens ingewijden heeft Facebook zich de afgelopen twee maanden in 'lockdown' bevonden, wat wil zeggen dat personeel continu werkt aan de nieuwe interface. De laatste keer dat zoiets gebeurde was vier jaar geleden.

TechCrunch

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste reactie