abonneren

Is Facebook 95 miljard dollar waard?

Uit een presentatie voor investeerders die gisteren uitlekte, denkt Facebook na de komende beursgang tussen de 85 en 95 miljard dollar waard te zijn.

De komende weken zal Facebook een zogeheten Roadshow houden om investeerders te interesseren voor aandelen. Bij de beursgang, die naar verwachting op 18 mei zal plaatsvinden, zal de introductieprijs voor een aandeel tussen 25 en 35 dollar liggen.  Facebook zal dan ruim 10 miljard dollar ophalen en dat is veel meer dan de 2 miljard die Google in 2004 via de beurs binnensleepte.

Als Facebook straks aan de beurs is genoteerd, heeft Mark Zuckerberg nog steeds 57 procent van alle aandelen. Vanuit die positie zal hij drie partijen de vriend moeten houden: gebruikers, beleggers en adverteerders. Dat zal niet altijd gemakkelijk zijn, omdat bijvoorbeeld gebruikers andere belangen hebben dan adverteerders. Mark Zuckerberg dient zich natuurlijk wel te realiseren dat het succes nog steeds afhangt van de betrokkenheid van de gebruikers. Op het moment dat de gebruikers ontevreden raken en overstappen naar een ander sociaal netwerk, is Facebook natuurlijk ten dode opgeschreven.

 

 

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Internet

Tags: beursgang

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord