abonneren

Facebook deelt telefoonnummers en adres met apps

Facebook apps kunnen vanaf dit weekend ook uw adres en telefoonnummer delen. Hoewel dit tot nu toe wel als privé werd gezien, bestaat nu de mogelijkheid dit te delen. De gebruiker dient hier echter wel zelf toestemming voor te geven.Voor Facebook apps is het nu mogelijk om adres en telefoonnummers op te vragen.
Hoewel de gebruiker dit kan weigeren, leert de praktijk dat het gros van de gebruikers de gebruiksovereenkomst niet goed doorleest. Ook kan het zijn dat de app het als een vereiste stelt om deze informatie te delen, om de app te kunnen gebruiken waardoor mensen al snel geneigd zijn toestemming te verlenen. Hoewel Facebook schrijft dat het zich er van bewust is dat het om gevoelige informatie gaat, is het voor de partners erg lucratief om toegang te krijgen tot adressen en telefoonnummers van gebruikers. Daardoor is het voor Facebook ook interessant om deze optie te bieden aan ontwikkelaars van apps. Wel zegt Facebook dat het delen van de gegevens beperkt blijft tot de gebruiker zelf en zullen niet adressen en telefoonnummers van vrienden worden gedeeld.

[Via hyped.nl]

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord