abonneren

Facebook behaalt onverwachte winst

Facebook heeft over 2009 een omzet gedraaid van $700 tot $800 miljoen dollar. Dat bedrag is hoger dan aanvankelijk werd verwacht van de sociale netwerksite.
Interessanter is dat de site, tegen alle verwachtingen in, ook al een winst heeft opgeleverd.

Volgens Reuters gaat het om een 'solide' nettowinst van tientallen miljoenen dollar. Vorig jaar kondigde Facebook zelf nog aan van een omzet van $500 miljoen dollar uit te gaan, en geen verlies te maken. Facebook heeft behoorlijk veel uitgaven. Zo spendeert het tussen de $20 en $25 miljoen per jaar aan ruimte in het datacentrum, meer dan een miljoen per maand aan elektriciteit en een half miljoen per maand aan bandbreedte. Deze bedragen blijven stijgen met het aantal gebruikers; begin 2009 ging het nog om 150 miljoen leden, inmiddels staat de teller ergens rond de 350 miljoen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord