EU: Microsoft mag LinkedIn overnemen

De EU heeft ingestemd met de overname van het sociale netwerk LinkedIn door Microsoft. De voorwaarde is wel dat online netwerken voor professionele gebruikers wel met elkaar moeten blijven concurreren.

Met de goedkeuring van de EU is de weg vrijgemaakt voor Microsoft om LinkedIn over te nemen. Met de overname zou een bedrag van zo'n 26 miljard euro gemoeid zijn. LinkedIn is het grootste sociale netwerk voor bedrijven en professionals en telt zo'n 400 miljoen leden, waarvan er alleen al in Nederland zo'n 6 miljoen gebruikers actief zijn.

Toegang

Aan de goedkeuring voor de overname zijn wel een aantal regels van toepassing. Zo moet Microsoft concurrerende netwerksites toegang verlenen tot gegevens die zijn opgeslagen in de cloud van het bedrijf en moet het producenten van computerproducten vrij laten om ervoor te kiezen de LinkedIn-app niet voor te installeren onder Windows.

Bij LinkedIn zijn 9700 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van LinkedIn is gevestigd in Sunnyvale, Californië. Het bedrijf heeft ook in Amsterdam een vestiging.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags: microsoft, eu, linkedin