abonneren

Eric Schmidt wil een delete-knop voor het internet

Volgens Google-topman Eric Schmidt kan het internet wel een delete-knop gebruiken. De dingen die je nu doet kunnen je op het internet je leven lang achtervolgen en dat is niet altijd eerlijk volgens hem.

“Het internet heeft een delete-knop nodig,” zei Google-topman Eric Schmidt maandag tijdens een evenement aan de New York University in Manhattan.

Volgens Schmidt kunnen acties die iemand op jonge leeftijd uitvoert, die persoon een leven lang achtervolgen via het internet.

Hij haalde zelf het voorbeeld aan van een minderjarige die een misdaad begaat, die van het strafblad kan worden verwijderd wanneer die persoon meerderjarig wordt. De informatie over die misdaad kan online echter verder leven, waardoor die persoon niet meer aan de bak komt.

“In Amerika bestaat er een gevoel van rechtvaardigheid dat voor ons allemaal geldt,” vertelde Schmidt. “Het gebrek van een delete-knop op het internet is een groot probleem. Er zijn situaties waarin het wissen van gegevens een goede zaak is.”

Schmidt maakte de opmerkingen tijdens de voorstelling van het boek ‘The New Digital Age’, dat hij samen met Google Ideas-directeur Jared Cohen heeft geschreven.

Geschreven door: Dries Cludts op

Category: Nieuws, Internet

Tags: internet, Eric Schmidt

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord