abonneren

Er is een opensource Facebookalternatief: Diaspora

Diaspora is een opensource alternatief voor Facebook en andere sociale netwerksites. Diaspora is opgericht door vier Amerikaanse studenten.Speerpunten zijn privacy en het behouden van rechten om de content die je plaatst. Diaspora is nog niet klaar, maar bevindt zich in de beginfase.Nuis eralleen nog een accountte verkrijgenop basis van een invite.

Een unieke functie van Diaspora is dat je je contacten kunt verdelen over verschillende groepen, genaamd ‘Aspecten'. Zo bepaal je zelf met wie je jouw foto's en verhalen deelt. Een ander belangrijk punt waarop Diaspora afwijkt van bijvoorbeeld Facebook is dat je zelf het eigendom behoudt over hetgeen je online zet, waaronder foto's. Facebook heeft al veel kritiek gehad op hun privacybeleid en mag volgens de voorwaarden bijvoorbeeld de foto's van gebruikers hergebruiken. Diaspora claimt daarnaast ook dat het erg eenvoudig zal zijn om je profiel veilig en afgeschermd te houden, zodat je privacy gewaarborgd blijft.

Diaspora bestaat uit verschillende servers die ‘pods' worden genoemd. De pods communiceren onderling waardoor het netwerk ontstaat. Naast de pods van Diaspora zelf zijn er ook pods van derden beschikbaar. Ook hier kun je enkel lid worden van op basis van een uitnodiging.

Via: De Telegraaf 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord