abonneren

Elon Musk doneert $1 miljoen én een oplaadplek aan Tesla museum

Nikola Tesla – die gisteren zijn verjaardag 158e verjaardag zou vieren - was een groots man. De Servisch-Amerikaanse uitvinder is bij het grote publiek vooral bekend als uitvinder van de wisselstroomgenerator, de wisselstroomelektromotor en andere belangrijke componenten van het huidige elektriciteitsnet.

Elon Musk heeft altijd bewondering gehad voor deze briljante, excentrieke, maar ook niet heel commercieel ingestelde uitvinder, die op latere leeftijd beweerde een aardbevingsmachine en een apparaat om contact te maken met buitenaardse wezens te hebben uitgevonden. Musk noemde zelfs zijn bedrijf dat elektrische auto’s fabriceert naar deze uitvinder, omdat elke Tesla-auto aangedreven wordt door een AC inductie motor. Juist, uitgevonden door Tesla. Om zijn waardering voor het werk van Tesla te tonen, heeft Musk $1 miljoen gedoneerd voor het oprichten van een heus Tesla-museum.

Net niet genoeg

De donatie werd geïnitieerd door Matthew Inman, de oprichter van het illustratie-weblog The Oatmeal. In 2012 organiseerde Inman al een succesvolle crowdfunding-campagne om de grond waar Tesla’s “Wardenclyffe laboratium”stond te kopen: een proefinstallatie met zendtoren die Tesla in Storeham, New York bouwde. Tesla doneerde toen al $2.500 aan de campagne, die meer dan $1.3 miljoen opbracht. Hoewel het geld genoeg was om het oude laboratorium te kopen, was het niet genoeg om het geplande museum te bouwen.

Open brief

Inman besloot nog een keer de aandacht van Musk te vragen. In een open brief verzocht hij Musk om $8 miljoen te doneren, zodat het museum kon worden gebouwd. Musk besloot daarop om $1 miljoen te doneren, maar beloofde ook om een oplaadstation voor elektrische auto’s op de parkeerplek van het museum neer te zetten. Zo kunnen toekomstige bezoekers met hun Tesla auto’s naar het Tesla museum, alwaar ze hun Tesla auto’s kunnen opladen terwijl ze de door Tesla uitgevonden technologie bestuderen die ze in staat stelde het museum te bezoeken in hun Tesla’s.

Lees ook: 

nVidia kondigt Tesla gpgpu-techniek aan
Boordcomputer bewijst neptest Top Gear

Bron: Afbeelding: The Oatmeal

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Internet

Tags: Technologie, campagne, Auto's, Parkeerplek, matthew inman